På topp - musikalsk og sosialt!

Pangstart på 2024!

I mer enn 40 år har Drammen Konsertorkester innledet det nye året med Nyttårskonsert, og 2024 var intet unntak!

Vi kunne skilte med to flotte, lokale solister: Anne-Carolyn Schlüter (mezzosopran), bosatt på Kongsberg, og Hallvard Holm Høgemo (fiolinst) fra Drammen.

 

Repertoaret bød på både tradisjonell wienermusikk og som alltid noen overraskelser. Det var så hyggelig å spille inn det nye året i vårt flotte teater med publikummet vårt som vi er så glad i!

 

Dirigent var Bjørn Bogetvedt.

 

Om solistene

Anne-Carolyn Schlüter er en kjent mezzosopran fra Tyskland, bosatt i Kongsberg. Hun har opptrådt på scener over hele verden, både i operaoppsetninger og som konsertsolist. Hun har blant annet arbeidet med Sir Colin Davies i Madrid og turnert med Claudio Abbado gjennom flere italienske operahus, The Edinburgh Festival, og på Festspielhaus Baden-Baden. Hun har gjestet steder som Salzburg Festival, Oregon Bach Festival, Chicago Symphony Orchestra og Israel Philharmonic Orchestra. Anne-Carolyn har sunget på Glogerfestspillene flere ganger og under Jazzfestivalen i Kongsberg, og har jevnlig konserter i hele Norge. Hennes repertoar er bredt, og hun utforsker stemmen og stemmebruk i ulike sjangre. Forkjærligheten til særlig jazz har vokst og blomstret i det siste; Anne-Carolyn gjester fremdeles etablerte kor og klassisk fokuserte festivaler i Norge og i Tyskland, men hun opptrer også mer og mer som jazzsanger. Anne-Carolyn er en ettertraktet stemmepedagog og ved siden av oppdrag jobber hun på Musikklinja på Kongsberg videregående skole.

 

Hallvard Holm Høgemo er en allsidig fiolinist fra Drammen. Han har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole, Fakultet for utøvende kunstfag ved Universitetet i Stavanger og Universität Mozarteum Salzburg. Til daglig arbeider han som freelancer og spiller mye i orkester, både i Norge, Sverige og Danmark. Tidligere har han vært medlem av strykekvartetten FARK som deltok på Ung kvartettserie i regi av Oslo kvartettserie sesongen 2019-2020. Som solist har han spilt med Bjergsted Blåseensemble, Drammen Symfoniorkester og Buskerud Ungdomsstrykeorkester.