På topp - musikalsk og sosialt!

Endelig ble det Nyttårskonsert igjen!

For første gang siden 2020 ble det endelig Nyttårskonsert igjen! 3. januar var Drammens teater fylt av festkledde mennesker, og for en kveld det ble!

Vi hadde i år med oss to flotte solister: Cecilie Schilling (sopran) og Pernille Wik (mezzo-sopran). Dirigent var Bjørn Bogetvedt., konfernsier var Gustav Jørgensen.
 
På programmet sto:
 • Leichte Kavallerie av Franz von Suppé 
 • Norsk dans nr. 1 av Alfred Evensen
 • Din røst åpner mitt hjerte (Solist: Pernille Rosfjord Wik) av Camille Saint-Saëns 
 • Polonaise fra Eugen Onegin av Peter Tchaikovsky
 • Rusalkas sang til månen (Solist: Cecilie Schilling) av Antonin Dvorák
 • Barcarole fra Hoffmanns eventyr (Solister: Pernille Rosfjord Wik og Cecilie Schilling) av Jaques Offenbach
 • Københavns Jernbane galopp H. C. Lumbye 
 • Prologue fra Symphonic Dances av Leonard Bernstein
 • Britta-Polka av H. C. Lumbye
 • Una Voce Poco Fa (Solist: Cecilie Schilling) av Gioachino Rossini 
 • Kaiser Waltzer av Johann Strauss II
 • Séguedille fra Carmen (Solist: Pernille Rosfjord Wik) av Georges Bizet
 • Blomsterduetten fra Lakmé (Solister: Pernille Rosfjord Wik og Cecilie Schilling) av Léo Delibes 
 • Champagne galopp av H. C. Lumbye
 • Radetzky Marsj av Johann Strauss
Vi vil takke alle som tok turen til Drammens teater denne kvelden!
_________________________
 
Cecilie Schilling er et kjent navn for mange i Drammens-området. Hun er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Høgskolen for teater, opera og musikal ved universitetet i Gøteborg. Hun har jobbet som frilans sanger siden 2002, og gjort en rekke forestillinger og konserter med forskjellige orkestre, korps, kor og band. I ti år har hun hatt en av hovedrollene i Svelvikspelet "Den gode hensigt", hun har lært seg buktaling/synging og har gjort mange forestillinger med dette i Norge, Danmark og Sverige.
 
Pernille Wik er en ung lyrisk mezzo-sopran, med stor lidenskap for musikk. I Stavanger følger hun drømmen som operasanger, og der studerer hun klassisk sang under den internasjonalt kjente sopranen Elizabeth Norberg-Schultz. Dette året er hun på utveksling til konservatoriet i Salerno, Italia hos mezzoen Monica Bacelli. I tillegg har hun også jobbet med stjernetenoren Matthew Mark Marriott opp gjennom årene. Hun har allerede hatt flere store roller i både inn- og utland, og har blant annet sunget Zita i Puccinis Gianni Schicchi både i Norge og Italia, og Hänsel i Humperdincks Hänsel und Gretel med Opera Rogaland. I høst debuterte hun som Mercedes i Carmen i Opera Rogaland sin første fullproduksjon, og som Carmen konsertant. I tillegg til opera er både kor- og kirkemusikk svært viktige sjangre for Pernille, siden hun startet sin musikalske karriere i kirkekor. Som solist har hun både sunget musikk som Robert Schumanns Frauenliebe- und leben, Edward Elgars Sea Pictures og vært alt-solist i Pergolesi Stabat mater. Pernille er et arbeidsjern som i løpet av sin korte karriere har rukket å produsere og arrangere både solokonserter, turneer og større produksjoner. I vår var hun produsent bak Studentenes Støttekonsert for Ukraina, i samarbeid med Stavanger konserthus og Fakultetet for Utøvende Kunstfag ved UiS.
 
Drammen Konsertorkester ble stiftet i 1990, noe som ble feiret med en forsinket jubileumskonsert i Bragernes kirke i november 2021. DKOs røtter går derimot helt tilbake til 1875! Orkesteret har ambisjoner om å holde et høyt nivå gjennom hele året, og vi avholder flere konserter hvert år hvor alle grupper får brynt seg, med de tradisjonsrike Nyttårskonsertene i Drammens Teater og NM som høydepunkter. Orkesteret har ca. 35 medlemmer i alderen 16 til over 80 år, og vi jobber hele tiden mot vår visjon: "Drammen Konsertorkester - På topp musikalsk og sosialt!".

   


Get Adobe Reader

 Last ned program Read file